Pierwszy sierpnia mi pasi ale 8-go będę poza krajem :x
Proszę o pomoc - wspomaganie kierownicy
Zwiń
X
-
Proszę o pomoc - wspomaganie kierownicy
witam bardzo serdecznie wszystkich użytkowników, proszę o pomoc ciężko działa wspomaganie kierownicy w octavii 1,9 tdi 110 KM combi. Jak to działa: gdy rano zapalam samochód, czyli jak jest zimny wspomaganie działa jak "malina" tzn. leciutko i wszystko jest super, po przejechaniu dosłownie 2 do 3 kilometrów, wspomaganie działa już ciężej i pewnie wytłumaczyłbym to sobie jakoś że tak ma być, ale przy gwałtownym ostrym skręcie przy większej prędkości dosłownie czuć że trzeba użyć dużo więcej siły i to dwoma rękami. ponadto jak się skręca do końca przy bardzo małej prędkości przy końcu skrętu kierownicą też czuć znaczny opór. Generalnie po rozgrzaniu silnika na suchym asfalcie bardzo ciężko jest obrócić kierownicę jedną ręką, zawsze muszę sobie wspomóc drugą ręką i to mnie martwi. Dodam, że zmieniłem płyn na febi zielony czy żółty, pompa kompletnie nie jęczy cicho chodzi, z maglownicy nic nie cieknie, ze zbiorniczka nie ubywa płyn wspomagania i układ był odpowietrzany wielokrotnie. Proszę o pomoc co padło???
-
Komentarz